Apple va prezenta produse noi marți, 7 mai, la ora 16:00, ora Elveției. Motto-ul evenimentului este „Let loose” . Logo-ul sugerează în mod evident că sunt lansate noi modele de iPad-uri.

După ce Apple a omis să lanseze o nouă tabletă anul trecut, este foarte probabil să asistăm la o reproiectare majoră în acest an. Zvonurile circulă de luni de zile. Se pare că lansarea a fost inițial programată mai devreme, însă a fost amânată din cauza problemelor de livrare. Iată cele mai recente informații:

iPad Pro cu display OLED

O actualizare pentru iPad Pro este așteptată de mult timp. Modelul actual este din 2022 și designul nu s-a schimbat încă din 2018. Anul acesta, este de așteptat să primească următoarele caracteristici:

Display OLED: În prezent, modelele se bazează pe tehnologia mini LED. Aceste afișaje sunt luminoase, dar sunt relativ susceptibile la efectele de blooming. Se pare că noul iPad Pro va aborda această problemă prin adoptarea unui display OLED. Acest lucru promite niveluri de negru îmbunătățite și culori mai precise.

Design nou: Integrarea ecranului OLED ar trebui să facă iPad-ul mai ușor. De asemenea, există speculații despre margini mai subțiri ale afișajului și despre o carcasă cu spate din sticlă, care ar permite și încărcarea wirless.

Cipul M3: Nu este surprinzător faptul că noul iPad Pro va include un cip M3. Se așteaptă ca acesta să ofere o putere grafică superioară în comparație cu M2, ceea ce reprezintă o actualizare binevenită pentru aplicații profesionale precum Photoshop.

Cameră selfie orizontală: Problemele de deblocare cu FaceID atunci când țineți iPad-ul în peisaj ar putea fi rezolvate în curând. Se spune că noul iPad Pro va avea camera instalată într-o poziție orizontală.

Noua Magic Keyboard: Se pare că Apple pregătește și lansarea unei noi huse cu tastatură și trackpad alături de noile iPad-uri. Speculațiile indică faptul că aceasta va fi fabricată din materiale mai elegante decât Magic Keyboard-ul anterior, cum ar fi aluminiul.

Preț mai mare: Ca de obicei, progresul tehnologic vine la un cost. Cu câteva săptămâni în urmă, au existat zvonuri despre o creștere a prețului cu până la 50 la sută. Cu toate acestea, ultimele indicații sugerează o creștere a prețului între 100 și 200 de dolari SUA.

iPad Air

În plus față de succesorul iPad Pro, și modelul Air va primi o actualizare. Deși este puțin probabil să aibă un afișaj OLED, se așteaptă să includă și alte caracteristici noi.

Versiune de 12,9 inci: Dacă dorești o tabletă de dimensiuni generoase, nu mai este necesar să optezi doar pentru modelul Pro. Conform zvonurilor, Apple plănuiește să lanseze un iPad Air cu un ecran de 12,9 inci, alături de varianta de 11 inci.

Afișaj mini LED: iPad Air-ul actual are un ecran LCD obișnuit, fără local dimming. Există posibilitatea ca noua versiune să adopte tehnologia mini-LED de la vechiul iPad Pro, și poate chiar să ofere o rată de refresh de 120 de hertzi. În orice caz, aceasta ar fi o îmbunătățire binevenită.

Cameră selfie în modul peisaj: Similar cu modelul mai scump, camera frontală a iPad Air-ului ar urma să fie orientată orizontal. Acest lucru este mai convenabil în utilizarea de zi cu zi, cum ar fi pentru apelurile video.

Cip M2: „Always one less than the Pro” este motto-ul iPad Air. Acest lucru este valabil și pentru cipul său. Se așteaptă ca modelul din 2024 să treacă probabil de la M1 la M2.

Apple Pencil

Artista noastră editorială, Michelle, va fi încântată: în afară de noile tablete, se planifică și lansarea unui nou Apple Pencil. Aceasta este sugerată de cele șase logo-uri pe care Apple le-a dezvăluit ca parte a promovării evenimentului.

Informațiile despre noul Apple Pencil sunt încă relativ rare:

Chiar dacă vârful creionului Apple actual poate fi schimbat, rămâne același în esență. În viitor, ar putea exista diferite versiuni, similar cu stilourile pentru tabletele grafice specializate. În funcție de vârf, senzația de utilizare a creionului poate fi diferită, iar software-ul poate reacționa în mod diferit.

Evenimentul din 7 mai va avea loc exclusiv online. Îl poți urmări live de la ora 16:00 pe site-ul Apple.