Nu există moment mai bun pentru a vă împrospăta casa sau apartamentul decât la inceputul anului. Știu că acest lucru poate fi dificil fără buget, dar uneori mici ajustări ici și colo pot face diferența. De asemenea, nu trebuie neapărat să achiziționați mobilier nou, uneori doar organizarea decorului sau ordinea satisface această mâncărime de schimbare. Iată câteva lucruri pe care îmi place să le fac pentru a oferi casei mele un mini lifting.

1 Curatarea si organizarea

Curățarea în profunzime a casei este o modalitate excelentă de a face totul să pară proaspăt și nou. Încercați să treceți prin fiecare cameră și să faceți ceea ce puteți. Chiar și aranjarea unei camere poate face diferența. Uneori veți descoperi că pur și simplu ordinea sau rearanjarea mobilierului vă ajută să vă vedeți locul într-o lumină nou-nouță.


2 Organizarea Decorului

Acum, că ai aranjat totul și ai un spațiu suplimentar, poți să te bucuri de adăugarea unor accesorii noi! Este o modalitate simplă de a da un suflu nou casei tale. TV-ul și măsuțele de cafea sunt locuri excelente pentru a începe. Începe prin a muta toate accesoriile și pune-le deoparte, astfel încât să ai un spațiu curat pentru a-ți exprima creativitatea. Pe măsuța de cafea, îmi place să pun mereu un stoc de cărți, să schimb o lumânare sau să adaug flori proaspete la două săptămâni. Aceste mici actualizări pot face minuni pentru atmosfera casei tale.
Atunci când îmi organizez casa, un truc care mă ajută mult este să pun lucrurile în grupuri de trei și să le mut până când totul se potrivește vizual. Poate fi o vază mai mare, o lumânare (alege una cu o formă interesantă pentru un aspect vizual plăcut), și un castron din lemn sau răchită, de exemplu. Poți aplica această tehnică în diferite zone ale casei tale pentru a da un aspect ordonat și armonios.
Încercați să aduceți viață în casa voastră vizitand un magazin dedicat casei și grădinii și găsiti plante sau mini copacei in ghiveci. Un covor nou poate schimba cu totul atmosfera încăperii, dar nu trebuie să renunțați la cel vechi, puteți să îl schimbați din când în când pentru o varietate plină de resurse.

Chiar si baia poate fi renovata fara a fi nevoie de lucrari de renovare: daca nu trebuie sa schimbi pardoselile si nu trebuie sa inlocuiesti tevile, iti poti renova cu usurinta baia intr-o singura zi!Iată câteva exemple de detalii care pot face din baia ta mică o baie frumoasă:

 • Prosoape colorate
 • Plante
 • Autocolant de perete


O schimbare semnificativă în sufragerie poate fi realizată prin înlocuirea canapelei. Cu un buget rezonabil, poți obține un aspect complet nou. Actualizarea camerei poate fi făcută și prin schimbarea perdelelor sau pernelor.
Covorul joacă un rol esențial în design, iar o regulă de stil sugerează că canapeaua ar trebui să se sprijine complet pe covor.

 • Alegerea unei noi palete de culori
 • Adăugarea de detalii decorative
 • Utilizarea materialelor și texturilor interesante
 • Actualizarea elementelor de mobilier

3 Ce să faci pentru a-ți face casa mai frumoasă?

 • Alegeți iluminarea potrivită
 • Utilizați oglinzi decorative pentru a adăuga spațiu și lumină
 • Combină vechi și modern, scump și ieftin
 • Coșuri de răchită
 • Go Green
 • Folosește ceea ce ai deja pentru a decora casa


Concluzie


Este esențial să vă ghidați după gustul personal și să creați un mediu care să vă ofere senzația de „acasă”. Descoperiți bucuria în mici modificări care pot avea un impact semnificativ asupra atmosferei locuinței dumneavoastră.
Am ales în mod special fotografii aparținând diferitelor stiluri de amenajare, tocmai pentru a vă face să înțelegeți că bunul gust se adaptează oricărui stil.
Renovarea interiorului casei nu necesită neapărat intervenții majore. Prin idei creative și mici schimbări, puteți transforma aspectul camerelor, creând un mediu personalizat și primitor.